Opět jsme nocovali na klubovně

Protože první přespání na klubovně mělo veliký úspěch, rozhodli jsme se celou akci zopakovat. V pátek odpoledne kolem páté hodiny jsme se všichni sešli na naší klubovně. Po uložení osobních věcí jsme využili toho, že dny jsou přeci jen již trochu delší a nestmívá se úplně brzy. Proto jsme v rámci přípravy na letní tábor, který letos bude zaměřený na fantasy, vytáhli herní meče a trénovali jsme šerm.

Po setmění jsme se posadili ke stolům a hráli společně hry. Mezi osvědčenou zábavu nejen pro děti, ale i pro dospělé opět patřila stavebnice Kapla, hráli jsme ale také některé další deskové hry či dobře známou „čelovku“ (hádání postavy, kterou má dotyčná osoba napsanou na čele).

V sobotu ráno jsme stejně jako minule vyrazili na Salaš. Cílem dne tentokrát nebylo vaření guláše v kotlíku, nýbrž trénink rozdělávání ohňů. Děti se rozdělili do dvojic a trojic a pod pečlivým dozorem vedoucích rozdělávali svůj vlastní oheň. Jakmile byl oheň připraven k rozdělání, zavolal se rozhodčí a mohlo začít hodnocení. Děti dostaly mnoho rad a tipů, jak správně oheň nejen připravit a zapálit, ale jak jej také udržovat a především pak jak po sobě uklidit ohniště, protože to je také velmi důležité. Odměnou všem pak byly špekáčky, které si každá skupina opekla na svém vlastním ohni.

Po vydatném obědě následovala krátká procházka k nedalekému jezírku. Dříve v něm bývaly ryby, tentokrát jsme však měli smůlu a žádnou jsme neviděli. Možná odpočívaly u dna.

Po návratu zpět k našim ohňům se stalo něco zvláštního. Z ničeho nic odněkud z lesa vyběhl pocestný, byl velmi silně rozrušený a hlasitě si stěžoval, že ho v lese přepadli a okradli nějací lapkové. Děti se pokusily pocestného uklidnit, ale nebylo to snadné. Pocestný ze sebe po chvilce vykoktal, že se jmenuje Milan, že byl na cestě z trhu, kde prodal všechno své zboží a nesl si domů poctivě vydělané peníze. Lapkové mu však vše sebrali a on teď vůbec neví, čím nakrmí svou početnou rodinu.

Štěstí, že jsme měli s sebou naše meče. Děti souhlasily, že kupci Milanovi zkusí pomoci. Milan dětem ukázal, kde k přepadení došlo a děti se na ono místo vypravily. K velkému překvapení zde narazily na dva maskované lupiče, kteří byli navíc ozbrojení. Děti se jich ale nelekly a s velkým nadšením se na ně vrhly! Po krátkém boji byli lupiči poražení. Děti jim prohledaly kapsy a také blízké okolí a našly několik velmi zajímavých věcí. Jeden lupič měl u sebe podivný lektvar. V listí zahrabaná truhlička pak obsahovala hledaný lup – peníze kupce Milana. Nejzajímavější však byl poslední nález. Kromě peněz byla v truhličce ještě velmi zajímavá mapa, na které byl kroužkem označen nedaleký kopec. Že by další skrýš lapků? Kdo ví, to jsme se již nedozvěděli. Den se pomalu chýlil ke konci a děti navíc musely vyléčit zranění z boje s lapky. Tak snad příště!

Doporučené články

1 komentář

  1. […] menší příběh, který s dětmi hrajeme. Celé to začalo již na podzim, kdy nás během opékání špekáčků na Salaši překvapil silně vyděšený člověk, který z ničeho nic vyběhl z lesa. Dozvěděli jsme se od […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *